Pinjaman Wang Segera Untuk Penganggur

Semua orang pasti ingin mempunyai perniagaan untuk memperoleh pendapatan untuk memenuhi keperluan harian mereka. Modal adalah salah satu perkara yang mesti disediakan ketika memulakan perniagaan.

Tanpa modal yang cukup, perniagaan yang Anda jalankan biasanya akan mengalami halangan di masa depan. Salah satu perkara yang biasanya dilakukan adalah dengan meminjam wang di bank atau fintech P2P untuk digunakan sebagai modal.

Sama ada modal besar atau kecil. Walau bagaimanapun, banyak soalan sama, adakah terdapat pinjaman wang segera untuk penganggur?

Banyak yang mempersoalkan ini kerana pada umumnya pinjaman ini hanya diberikan kepada pelaku perniagaan yang merupakan perniagaan perintis atau yang memerlukan dana untuk perniagaan yang telah dijalankan.

Kemudian, bagaimana dengan penganggur yang ingin mencuba menjalankan bisnes? Walaupun boleh mengubah kehidupan keadaan kewangan, tetapi mereka masih perlu memulakan perniagaan.

Pinjaman Wang Segera Untuk Penganggur
Pinjaman Wang Segera Untuk Penganggur

Pinjaman Wang Segera Untuk Penganggur

Untuk mendapatkan modal untuk memulakan perniagaan, ada cara yang boleh Anda lakukan, iaitu dengan meminjam dari bank dan fintech.

Cara mendapatkan wang dengan melakukan pinjaman ini sememangnya disyorkan. Selain itu, banyak bank dan fintech menawarkan pinjaman tanpa cagaran.

Yang perlu Anda lakukan adalah Anda hanya perlu mengetahui terma dan syarat yang telah dikenakan oleh bank secara terperinci.Syarat Pinjaman Wang Segera

Syarat Umum Pinjaman Wang Segera Dari Bank

Umumnya dibawah ini adalah syarat yang mesti Anda penuhi untuk membuat pinjaman wang di bank:

  • Warganegara Malaysia.
  • Berumur 18 tahun hingga 65 tahun.
  • Pendapatan kasar minima RM1,500.
  • Pinjaman minimum ialah RM1,000 dengan maksimum RM100,000.

Tetapi sekiranya Anda tidak boleh memenuhi syarat tersebut, Anda boleh menggunakan perkhidmatan Fintech yang boleh dipercayai. Fintech biasanya tidak memerlukan cagaran dan dokumen serta slip gaji untuk membuat pinjaman.

Ada banyak pinjaman wang berlesen tanpa dokumen yang boleh Anda cuba seperti seperti iPinjaman yang menawarkan pinjaman wang segera 24 jam.Pinjaman Wang Segera 24 Jam

Yang perlu Anda lakukan adalah download atau muat turun aplikasi iPinjaman di Google Playstore, seterusnya masukkan data Anda pada borang permohonan.

Masukkan jumlah wang yang mahu Anda pinjam, selepas tu tunggu selama 3 minit sahaja Anda akan mendapatkan wang secara tunai ke akaun bank Anda.

Yuran & Caj

  • Tempoh pembayaran minimum: 3 bulan.
  • Tempoh bayaran balik maksimum: 24 bulan.
  • Maks Kadar Peratusan Tahunan (APR) adalah 18%.
  • Yuran Pemprosesan (Termasuk Duti Setem).
  • RM60 – RM400 bergantung kepada jumlah pinjaman.
  • Yuran Penamatan Awal : Tiada

Sistem kerja fintech purata seperti itu, yang perlu Anda lakukan ialah memuat turun dan memasang aplikasi fintech kemudian mengisi borang, tunggu beberapa saat, wang akan dihantar ke akaun bank Anda.

Jadual pembayaran balik akan muncul pada aplikasi fintech bersama maklumat yuran dan caj. Baca juga cara dapatkan pinjaman kecemasan segera online tanpa along.

Itulah maklumat yang boleh kami kongsi, kami mengesyorkan Anda membuat pinjaman wang segera 24 jam untuk penganggur di syarikat yang berlesen.